Jajka faszerowane boczniakami

Jajka faszerowane boczniakami

Jajka faszerowane boczniakami

Przepis na : śniadanie

Jajka wypełnione farszem z podsmażonych boczniaków, żółtek i szczypiorku.Składniki:4 jajka8 małych boczniaków2 łyżki majonezuszczypiorekpapryka mielonasól, pieprzJajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przeciąć na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, szczypiorek posiekać. Boczniaki umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, aż wyparuje z nich woda. Usmażone grzyby wymieszać z żółtkami, szczypiorkiem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.