Czerwone curry z krewetkami po tajsku

Czerwone curry z krewetkami po tajsku

Czerwone curry z krewetkami po tajsku

Aromatyczne tajskie czerwone curry z krewetkami tygrysimi. Rozgrzewające proste danie, którego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Składniki: 250 g obranych krewetek tygrysich cebula 2 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku łyżeczka nasion kuminu 2 łyżki czerwonej pasty curry puszka mleka kokosowego łyżka sosu rybnego 2 liście limonki kaffir świeża kolendra olej do woka dodatkowo: makaron ryżowy lub ryż jaśminowy Krewetki rozmrozić. Na patelni lub woku rozgrzać olej. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, curry, ryż, kokosowe, pasta, pasty, makaron, sosy, makarony, imbir, ryby, owoce morza, ryba, makaron z patelni, sos do makaronu, sos do ryżu, dania z makaronem

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.