Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców

Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców

Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców

Przepis na : śniadanie

W tym roku krzewy aroniowe ładnie obrodziły. Owoców było dużo, choć niezbyt duże. Za cierpkim smakiem aronii (szczególnie świeżo zerwanej) nie przepadam. Zauważyłam jednak, że jeśli się ją wymiesza np. z innymi owocami, to można uzyskać fantastycznie pachnącą i smakującą miksturę. Postanowiłam zatem przygotować konfiturę na bazie tego, co aktualnie jest dostępne w sadzie. Stąd obecność jabłek. A do tego pigwowce, bo zawierają bardzo dużo pektyn, które nadadzą konfiturze naturalnej żelowej konsystencji. Składniki : ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, konfitura, słoik, naleśniki, kanapka, kanapki, naleśnik, omlet, śniadania, likier, sosy, szarlotka, ser, śniadanie, dodatki do mięs, wegańskie, przetwory, szarlotka z jabłkami, ser biały, omlet na słodko

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.