CIASTO ŁACIATE Z MALINAMI. PUSZYSTE I WILGOTNE.

CIASTO ŁACIATE Z MALINAMI. PUSZYSTE I WILGOTNE.

CIASTO ŁACIATE Z MALINAMI. PUSZYSTE I WILGOTNE.

Chyba wszyscy pamiętamy ucierane ciasto zebra robione z dodatkiem oranżady lub gazowanej wody. Tym razem przepis bardzo podobny, tylko ciasto pieczone w prostokatnej foremce, a nie jak to zazwyczaj piekło się zebrę w okrągłej tortownicy. Ciacho proste i szybkie do zrobienia.  Jest lekko wilgotne i długo zachowuje świeżość. Możemy uświetnić je dowolnymi owocami, albo owoce pominąć - też będzie pysznie.  Składniki : 3 szkl. mąki pszennej 1 czubata szkl. cukru 4 całe jajka 1 szklanka oleju  1 szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.