pomidory z papryką chilli jak keczup-sos...

pomidory z papryką chilli jak keczup-sos...

pomidory z papryką chilli jak keczup-sos...

Składniki: pomidory - ile potrzeba papryczka chili - ile potrzeba żelfix - ile potrzeba cukier - ile potrzeba sól - ile potrzeba woda - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy tylko dobrze opłukać pokroić je na cztery części wprost do garnka - użyłam garnek o pojemności 6 litrów do pomidorów dodać papryczki chilli, na tę ilość w garnku pomidorów dałam 10 papryczek niedużych przekrojonych na połowę razem z pestkami wlać z 1/2 litra wody i zagot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.