naleśniki grahamowo pszenne...

naleśniki grahamowo pszenne...

naleśniki grahamowo pszenne...

Składniki: mąka pszenna typ 1850 1 szklanka, mąka tortowa 1 szklanka, mleko 2 szklanki, woda gazowana 1 szklanka, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka wszystkie składniki wsypać, wlać do dzbanka blendera i na dużych obrotach zmiksować, można użyć miksera, przelać dość płynne ciasto do pojemnika i odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm, posmarowana raz olejem, mocno rozgrzana, smażyć złociste naleśniki tak usmażone naleśniki można zjeść z nadzieniem słodkim lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.