naleśniki delikatne budyniowe z dżemem...

naleśniki delikatne budyniowe z dżemem...

naleśniki delikatne budyniowe z dżemem...

Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, sól 2 szczypty, kurkuma 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki "L", mleko 1/2 litra, woda gazowana 2-3 szklanki, olej rzepakowy 5 łyżek, dżem z czarnej porzeczki 280 gram lub inny Do wysokiego pojemnika wsypać mąkę tortową, budyń waniliowy, cukier, kurkumę, sól, wbić jajka, wlać mleko, olej, wodę gazowaną i mikserem wszystko dokładnie połączyć z 2 minuty, odstawić na 30 minut. Patelnia naleśnikarka 22 cm przetarta olejem i mocno rozgrzana, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.