Pieczone capresse na grzankach czosnkowych

Pieczone capresse na grzankach czosnkowych

Pieczone capresse na grzankach czosnkowych

Przepis na : śniadanie

Składniki: 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 3 gałązki świeżej bazylii, 5 listków świeżej bazylii, 1 pomidor, 1 mozzarella (125g), 3 kromki chleba, sól, pieprz.  Przygotowanie: Łyżkę masła wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku i posiekanymi listkami świeżej bazylii ( 5 listków). Posmarować takim masłem kromki chleba. Pomidor i mozzarellę pokroić w plastry i poukładać na przemian na kromkach chleba. Posolić i popieprzyć. Tak przygotowany chleb położyć na blaszce do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.