Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji

Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji

Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji

To były moje pierwsze nadmorskie wakacje nie spędzone nad naszym ukochanym, zimnym Bałtykiem. Na Krecie w lipcu panował iście afrykański upał i szczerze powiedziawszy wakacje w tropikach nie są dla mnie. Nie nadążałam uzupełniać wody traconej wraz z potem z organizmu! I jakby się tak dłużej zastanowić to był jedyny minus greckich wakacji. Plusów natomiast mogłabym wymienić setki. Pobyt w zachodniej części Krety obfituje w przepiękne widoki na Góry Białe ( Lefka Ori ), których stoki porośnięte są ziołami (tym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, mięso, ogórki, gołąbki, warzywa, ser feta, cytryna, pomarańcze, desery, pasty, diety, pasta, dipy, mielone, krewetki, ryż, gyros, deser, placki, przystawki, dieta, ser, mięso mielone, por , papryka, orzechy, pieczywo, do pracy, drobiowe, owoce morza

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.