Kapuśniak

Kapuśniak

Kapuśniak

Przepis na : obiad

Kapuśniak to jedna z bardziej znanych polskich zup. Jest na tyle treściwa, że śmiało może stanowić danie obiadowe - wystarczy do niej kromka dobrej jakości pieczywa. Wywar na kapuśniak najlepiej gotować na żeberkach wieprzowych. Po ugotowaniu mamy wkładkę mięsną do zupy. Kapusta może być świeża (taki kapuśniak najlepiej gotować późną wiosną) lub kiszona (idealna zimą, bogata w witaminę C). Moja mama dodawała do kapuśniaku odrobinę koncentratu pomidorowego. Ja ten składnik pomijam, ale Wy jak najbardziej możecie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapusniak, kapustą, ziemniaki, żeberka, kapusta kiszona, diety, seler, boczek, dieta, mięso, dania obiadowe, pieczywo, obiad, zupa z selera, warzywa na patelnie, dania mięsne, zupa pomidorowa, ziemniaki na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.