Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym

Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym

Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym

Potrawa pochodzi z Białorusi,ale znalazła się ona i na Polskim stole. Wschodnia część Polski zna tą potrawę tak jak i kiszki i kartacze SKŁADNIKI: 2.5 -3 kg ziemniaków  700 dag mięsa  mielonego może  być  wieprzowe albo drobiowe  4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku  2 cebule 1 łyżka oregano  4 łyżki majeranku tartego Sól,pieprz do smaku 1/2 szklanki kaszy mannej+trochę do posypania na blachę  3 łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli maci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Autor

Viola cooks with passionViola cooks with passion

Z miłością i pasją do gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, mielone, tarta, mięso, kasza, babki, mięso mielone, bułki, ciasto, drobiowe, boczek, babka ziemniaczana, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, fajne ciasta, mięsa pieczone, ciasta z masa, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczony boczek

Inne przepisy z Viola cooks with passion

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.