Twarożek z botwinką i rzodkiewką

Twarożek z botwinką i rzodkiewką

Twarożek z botwinką i rzodkiewką

Przepis na : śniadanie

Ten twarożek to taka wytrawna pascha z sezonowymi warzywami – rzodkiewkami, botwinką i koperkiem. Kolejna wspaniała rzecz, którą można zrobić z botwinki na wiosnę. Ma piękny wzór odciśnięty przez gazę w czasie odsączania. Przygotowuje się go poprzedniego dnia, więc na śniadanie wystarczy wyjąć z lodówki i pokroić pieczywo, jeśli będziemy jeść ten twarożek z chlebem.   Składniki:   pół kilo twarogu mielonego (pół opakowania twarogu na sernik) 100 g fety pół opakowania serka mascarpone ok. 125 g pół p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.