Marmolada marchewkowo-cytrusowa

Marmolada marchewkowo-cytrusowa

Marmolada marchewkowo-cytrusowa

Przepis na : śniadanie

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h   Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej walorami są aksamitny smak i lekka konsystencja. Po wielu latach wspomniałam o niej swojej mamie, a jej udało się odszukać przepis napisany na starej maszynie do pisania. Marmoladę można zrobić o każdej porze roku, ponieważ składniki na nią są zawsze dostępne w warzywniaku. Składniki 1/2kg marchewki 25 dkg. cukru 3-4 cytryny 1 szkl. wody Krok po Kro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.