Młoda kapusta na słodko - kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na słodko - kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na słodko - kuchnia podkarpacka

Młoda kapusta na słodko - kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Korczowiska, gmina Raniżów, powiat kolbuszowski  Duszona kapusta nigdy tak nie smakuje, jak na wiosnę. Młode główki kapusty mają luźne, chrupiące liście, które szybko się gotują i są pełne smaku. W moich stronach kapustę taką gotuje się z przecierem pomidorowym i niewielką ilością cukru, dzięki czemu ma ona słodki posmak. Jednocześnie w daniu wyczuwalna jest podduszona cebula, która razem z pieprzem dodaje kapuście ostrości. Tak przygotowaną kapustę pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.