Kapusta wigilijna po pysznicku – kuchnia podkarpacka

Kapusta wigilijna po pysznicku – kuchnia podkarpacka

Kapusta wigilijna po pysznicku – kuchnia podkarpacka

Kapusta wigilijna po pysznicku – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Pysznica, gmina Pysznica, powiat stalowowolski W naszym regionie przygotowując dania wigilijne zazwyczaj trzymano się tradycyjnej zasady, by były to dania postne. Oznaczało to, że nie podawano dań mięsny, okraszonych słoniną, a nawet masłem czy śmietaną. Jako zamiennik tłuszczu zwierzęcego stosowano oleje roślinne, głównie olej lniany lub olej konopny. Jednak współcześnie zasady te nie są aż tak restrykcyjne i postne potrawy to bardziej kwestia tra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.