Omlet z płatkami orkiszowymi, masłem orzechowym i dżem truskawkowym

Omlet z płatkami orkiszowymi, masłem orzechowym i dżem truskawkowym

Omlet z płatkami orkiszowymi, masłem orzechowym i dżem truskawkowym

Przepis na : deser

Omlety są jednym z moich ulubionych posiłków! Można je przygotowywać na wiele sposobów z różnymi dodatkami. Idealny dla zabieganych! Składniki: 2 jaja 10 tabletek słodziku 3 łyżki płatków orkiszowych szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat masło orzechowe dżem truskawkowy Sposób przygotowania: Płatki orkiszowe zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 5 minut do napęcznienia. Między czasie ucieramy jaja z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cynamon, aromat i napęczniałe płatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.