Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

Przepis na : śniadanie

Na dzisiejsze śniadanie polecam omlet z pokrzywami i szczypiorkiem. Jest lekki, zdrowy i smaczny. Każdemu będzie smakować.  SKŁADNIKI: 4 jajka, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1/2 pęczka szczypiorku, 50g masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście około 2 minut podsmażam na oliwie. 2. Szczypiorek drobno posiekam. Jajka wybijam do miski. Mieszam trzepaczką. Dodaję podsmażoną pokrzywę, szczypiorek oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. 3. Na patelni rozpuszczam masło. Wl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.