Pączki z nadzieniem wiśniowym

Pączki z nadzieniem wiśniowym

Pączki z nadzieniem wiśniowym

Nie znam osoby, która nie lubi zajadać się pączkami. Sekret udanych pączków to świeże drożdże, dobra mąka i dobrze wyrobione ciasto. Ja do przygotowania pączków zawsze dodaję same żółtka, dzięki czemu ciasto ma ładny kolor i jest pulchne. Tym razem przygotowałam pączki z nadzieniem wiśniowym, które otrzymałam do testowania od firmy ZENTIS . SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mleka, 5 żółtek, 50g drożdży, 1,5 łyżki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki soli, 800g mąki, 50g margaryny, 1,5 łyżki spirytusu, na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.