Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście

Przepis na : obiad

Dzisiaj polecam przepis na pyszną wiosenną potrawę, czyli indycze klopsiki duszone w młodej kapuście. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. SKŁADNIKI: Klopsy: 400g mięsa mielonej indyczego, 1 cebula, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia, Kapusta: 1 główka młodej kapusty, 1 cebula, 1 pęczek koperku, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.