Lasagne bez glutenu i bez mleka

Lasagne bez glutenu i bez mleka

Lasagne bez glutenu i bez mleka

Lasagne bez glutenu i bez mleka Sos pomidorowy: SKŁADNIKI: 400-500 g mielonej karkówki 1-2 cebule 1 czerwona papryka (ważne - czerwona daje najlepszy smak) 4-5 ząbków czosnku 1 przecier pomidorowy (500 ml) oliwa/olej sól i pieprz WYKONANIE: Cebule i paprykę zmielić w maszynce do mięsa. Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy/oleju. Mięso obsmażać aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy i lekko się przyrumieni. Przełożyć do dużego garnka. Dodać drobno rozdrobnioną cebulę, paprykę oraz przeciśnięty czosnek.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia inaczej

Autor

gigi999gigi999

Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

lasagne, zupa pomidorowa, papryka, mięso, sosy, sos pomidorowy, mielone, sos beszamelowy, majonez, karkówka, karkówka w cebuli, sos do mielonego , mięso duszone, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczona karkówka, karkówka pieczona, bez pieczenia

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia inaczej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.