Tort rumuński

Tort rumuński

Tort rumuński

Nie mam pojęcia dlaczego ten tort nazywa się rumuński, ale taka nazwa widnieje w moim starym zeszycie z przepisami. Uwielbiam ten tort nie tylko za smak ale również za prostotę wykonania i rozłożenie w czasie prac z nim związanych. Otóż krążki miodowo-orzechowe pieczemy 2 tygodnie przed imprezą, masę orzechową robimy 2 dni przed podaniem i wtedy też składamy go. Smak miodu pozostaje zamknięty w środku tortu, a on im dłużej leży, tym jest smaczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, torty, tort, ciasto, ciastka , mielone, ciasteczka, krem, ciasta z masa, ciasto z orzechami, do pracy, impreza, piernik, boże narodzenie, masło orzechowe, tort orzechowy, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto kakaowe, orzechowe ciastka, ciastka orzechowe, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.