Chleb pszenny wieloziarnisty

Chleb pszenny wieloziarnisty

Chleb pszenny wieloziarnisty

Prosty i mało pracochłonny chleb na drożdżach, wystarczy tylko wymieszać składniki i zostawić do wyrośnięcia. Upiec i gotowe. Domowy chleb bez żadnych zbędnych dodatków, który jest miękki przez kilka dni. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub razowej 500 ml letniej wody 25 g drożdży 3 łyżki otrąb pszennych lub innych 2 łyżki pestek z dyni 3 łyżki nasion słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 1,5  łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ewentualnie 1 łyżeczka ziół prowansalskich Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.