Słodko pikantny mus z winogron. Mostarda – wyśmienity dodatek do serów, pasztetów, mięs i pieczywa

Słodko pikantny mus z winogron. Mostarda – wyśmienity dodatek do serów, pasztetów, mięs i pieczywa

Owocowy pikantny przysmak – wyśmienity mus z winogron – włoska mostarda. Słodko pikantny dodatek do serów, mięs, pasztetów i pieczywa, który doskonale podkreśli i wzbogaci ich smak Mostarda to wyjątkowy, pikantny włoski sos owocowy o gęstej i lepkiej konsystencji, przypominającej dżem. Jest przygotowywany przez gotowanie różnych owoców w syropie cukrowym z dodatkiem musztardy w proszku lub olejku musztardowego. Istnieje wiele odmian mostardy, w tym popularne mostarda di Cremona, która zawiera c...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.