Konfitura z czerwonych owoców

Konfitura z czerwonych owoców

Konfitura z czerwonych owoców

Do przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce umyć – z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość dokładnie wymieszać i gotować kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć gorące do słoików i zakręcić. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.