Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa)

Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa)

Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa)

Przepis na : obiad

Na karkówkę długo namawiać nas nie trzeba. ;-) Za każdym razem staram się przyrządzać ją w innej wersji, choć mam kilka ulubionych przepisów, do których wracam. Klasyczna wersja w miodowo-musztardowej marynacie na pewno się do nich zalicza. Mięso jest kruche, soczyste a słodko-wytrawny smak doskonale do niego pasuje. Trzeba pamiętać o tym by wybrać dobrej jakości musztardę, wtedy obiad na pewno będzie udany.  400g karkówki  3 łyżki miodu 6 łyżek musztardy, u mnie kremska od Społem Kielce 3 duże c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.