Ciasto drożdżowe / drożdżówka bez wyrastania

Ciasto drożdżowe / drożdżówka bez wyrastania

Ciasto drożdżowe / drożdżówka bez wyrastania

Wymarzone ciasto drożdżowe. Dlaczego? Bo omijamy proces wyrastania:). Miksujemy składniki, wkładamy do piekarnika i po 45 minutach możemy cieszyć się pyszną drożdżówką. Zapisuję ten przepis w ulubionych i na pewno będę do niego wracać.  2 szklanki mąki 1 jajko L 2 żółtka 60g masła 3/4 szklanki mleka 3 łyżki cukru 40g świeżych drożdży Kruszonka: 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 60g zimnego masła  Dodatki: 150g mrożonych owoców, u mnie maliny 1. Drożdże kruszymy, zasypujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.