Drożdżówki z rabarbarem

Drożdżówki z rabarbarem

Drożdżówki z rabarbarem

Przepis na : deser

R abarbar to bylina, której jadalną część stanowią łodygi, które mają kwaskowaty, orzeźwiający smak. W miarę dojrzewania zmieniają kolor z zielonego na czerwony, a bardziej dojrzałe łodygi tracą swoją cierpkość i stają się słodsze. Rabarbar można jeść na surowo, gotować, piec oraz przerabiać na przetwory. Rewelacyjnie sprawdza się w słodkich wypiekach. Rabarbar pochodzi z Chin i w tradycyjnej chińskiej medycynie stosowany był jako środek przeczyszczający. Ponadto rabarbar ma właściwości odkażające, antybakt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drozdzowka, drożdżówki , budyń, warzywa, sok, konfitura, niskokaloryczne, ciasto drożdżowe, śniadania, przetwory, drożdżowe, ciasta drozdzowe, śniadanie, deser, desery, ciasto na niedziele, warzywa na patelnie, deser z owocami

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.