Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

Czy dla Was też wędliny kupione w sklepie różnią się tylko wyglądem a rzadko smakiem? A poza tym po zakupie takiej kiełbasy w przeciągu dwóch dni najczęściej staje się ona niejadalna. Warto więc poświęcić trochę czasu by zrobić własną kiełbasę słoikową. Składniki: 1,5 kg wieprzowiny ( szynka, schab ) 1 kg boczku 1 kg wołowiny ( karkówka ) 1 łyżki soli peklującej + 1 łyżeczka Sól Pieprz 6 ząbków czosnku 100 ml wody Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki ( do zmielenia ), odkładamy ok ½ kg ładnych kawałków i kroimy je n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kiełbasa, słoik, szynka, boczek, kotlet, mielone, mięso mielone, wieprzowina, kotlety, schab, karkówka, wołowina, kiełbasa w słoikach, kotlety mielone, schab gotowany, szynka gotowana

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.