Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi

Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi

Afarar- lezgińskie pierogi z dynią i orzechami włoskimi

Przepis na : obiad

Jesień to najlepsza pora na potrawy z dynią, prawda? Dziś chcę podzielić się prostym przepisem na pyszne placki narodowej kuchni lezgińskiej, które z pewnością przypadną do smaku wszystkim miłośnikom dyni Składniki na 10-12 dużych pierogów: – 550g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 300ml wody – 1 łyżeczka soli Nadzienie: – 700g dyni (u mnie dynia Hokkaido, waga po obraniu) – 100g orzechów włoskich – 2 cebule – 2 łyżki ulubionego tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.