Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka

NAPOLEONKA Składniki:    Ciasto: 3 szklanki mąki pół szklanki śmietany  kostka margaryny     Krem: 1 litr mleka 1 szklanka mąki niepełna szklanka cukru 2 żółtka cukier wanilinowy Wykonanie: Mąkę z margaryną siekamy nożem, wlewamy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy tak jak ciasto francuskie. Pieczemy dwa jednakowe prostokątne placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °  na złocisty kolor. Pół litra mleka gotujemy z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie ciacho

Autor

Karolina CzarneckaKarolina Czarnecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybkie ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Słodkie ciacho

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.