Włochy - Wegańskie cacio e pepe, czyli rzymskie spaghetti z pieprzem, "parmezanem" i wodą z gotowania makaronu

Włochy - Wegańskie cacio e pepe, czyli rzymskie spaghetti z pieprzem,

Włochy - Wegańskie cacio e pepe, czyli rzymskie spaghetti z pieprzem, "parmezanem" i wodą z gotowania makaronu

Cacio e pepe, czyli dosłownie "ser i pieprz" to klasyczny rzymski makaron składający z pieprzem, serem i wodą z gotowania makaronu - prawdziwa cucina povera . My użyliśmy wegańskiego parmezanu, który niestety się nie rozpuszcza - stąd dodatek wegańskiego masła lub oliwy, które w połączeniu z wodą z gotowania makaronu stworzą sos. Woda spod gotowania makaronu jest często używana w kuchni włoskiej do zagęszczania sosów do makaronu - u nas na przykład w przepisie na  Pašta Šuta . Wielbicieli kuchni świat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.