Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami

Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami

Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami

Przepis na : obiad

Powraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy  zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami  i  kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych  (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem.  Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków  - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego - 0.5 szklanki mąki pszennej - 3/4 łyżeczki soli - szczyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.