Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą

Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą

Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą

Przepis na : śniadanie

Każdy roślinożerca wie, że rośliny strączkowe to doskonałe kulinarne tworzywa, z których można wyczarować mnóstwo smakowitych cudów: potrawek, zup, pasztetów, sałatek, ciast czy choćby past kanapkowych. Te ostatnie zazwyczaj przygotowuję z ugotowanych resztek pozostałych po gotowaniu poprzednich potraw.  Owszem, często kupuję pasty do smarowania pieczywa. Jedne smakują mi bardziej, inne mniej. Te pierwsze staram się potem odtworzyć we własnej kuchni i, nieskromnie mówiąc, zawsze wychodzą jeszcze lepsze.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Autor

Kamila KwietnickaKamila Kwietnicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wegańskie, zdrowe, zdrowe przepisy, pasta, pasty, sos sojowy, pomidor, sok, papryka, koperek, sosy, mielone, pasta kanapkowa, zielona soczewica, śniadanie, warzywa, pieczywo, marchewka, słoik, potrawka, śniadania, pasztet, suszone pomidory, sałatki, ciasto, zupa, sałatka, kanapki, kanapka, zdrowe śniadanie

Inne przepisy z Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.