Jajka w koszulkach z sosem chrzanowym i bekonem

Jajka w koszulkach z sosem chrzanowym i bekonem

Jajka w koszulkach z sosem chrzanowym i bekonem

A więc... jak to mawiała Pani od języka polskiego - nie zaczyna się zdania od a więc. Jakoż zacząłem to skończę. A więc dzisiaj o jajkach w koszulkach, które rozpoznawalne są także pod hasłem benedict's egg. Sama geneza powstania tego dania jest nieco skomplikowana i zagmatwana - mianowicie nie ustalono jednej jedynej wersji zdarzenia/sytuacji, która zapoczątkowałaby nazewnictwo jajka gotowanego bez skorupki w wodzie, podanego na toście z bekonem/szynką, polanym sosem holenderskim. Śledząc informacje na temat o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Right Behind The Kitchen

Autor

Right Behind The KitchenRight Behind The Kitchen

Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, jajko w koszulce, mięso, boczek, bagietka, tosty, jajecznica, sałatka, sałatki, boczek w sosie, salatka z jajkiem, lekkie sałatki, dania bez mięsa

Inne przepisy z Right Behind The Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.