Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym

W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki.  Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko podgotowanego i dokładnie odcedzonego ryżu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku kilka kawałków wędzonego mięsa ( żeberka, podgardle ) cząber majeranek  tymianek  sól pieprz     Przygotowanie Na patelni przesmażyłem drobno pokrojony boczek, dodałem drobno posiekaną cebulę, zeszkliłem. Wymieszałem w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.