Stek z soplówki jeżowatej (yamabushi) z czarnym czosnkiem i kolendrą w bezglutenowym placku z płatkami quinoa

Stek z soplówki jeżowatej (yamabushi) z czarnym czosnkiem i kolendrą w bezglutenowym placku z płatkami quinoa

Stek z soplówki jeżowatej (yamabushi) z czarnym czosnkiem i kolendrą w bezglutenowym placku z płatkami quinoa

Przepis na : kolacja

Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam soplówkę jeżowatą, kupuję ją kiedy tylko mam okazję, choć nie jest to łatwe ;) Grzyb ten jest ceniony nie tylko ze względu na swe walory smakowe, ale również jego pozytywny wpływ na łagodzenie schorzeń układu pokarmowego.  Ja bardzo lubię "steki" z yamabushi smażone na klarowanym maśle. Wkładam je zazwyczaj w bezglutenowy placek, tym razem z mąki z orzechów tygrysich (migdałów ziemnych) i płatków quinoa (dla osób chorujących na celiakię, lub cukrzycę są świetnym zamie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!

Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.