Zasmażane buraczki, targi żywności eko

Zasmażane buraczki, targi żywności eko

Zasmażane buraczki, targi żywności eko

Pomysł od koleżanki Aśki. Robię od razu na 2-3 obiady lub zamrażam. Na zdjęciu z bitkami wegetariańskimi Primaviki i puree jaglano-ziemniaczanym z czarnuszką ( na podstawie tej zapiekanki ). Składniki: 4-5 buraków 1-2 cebule sól, pieprz olej Ugotuj buraki. Zetrzyj na tarce. Drobno pokrój cebulę. Podsmaż na oleju, dodaj buraki i smaż jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Targi żywności eko - Rzeszów, w budynku L'eclerca, co sobotę. Na stoisku z Lubartowa można kupić np. takie smakołyki: - pasztet g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, buraki, burak, puree, ciasto, konfitura, żurawina, przetwory, kasza, wegetariańska, pasztet, obiad, drożdżowe, zapiekanki, zapiekanka, chleb, kasza jaglana, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, sałatka, sałatki, wegańskie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, puree ziemniaczane, zapiekanka ziemniaczana, pomysł na obiad, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.