Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza

Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza

Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza

Na zdjęciu tort naleśnikowy przekładany warstwą warzywną i serową (feta). Jak zrobić nadzienie warzywne? Dowolne warzywa drobno pokroić (ja użyłam blendera, czas gotowania bardzo krótki => więcej witamin), poddusić, doprawić do smaku. Gotowy tort trzeba przykryć np. duża miską, żeby się nie zsechł i przechowywać w lodówce. Pyszny! Moje nadzienie: kilka łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, 1 duża czerwona papryka, 1 duża żółta papryka, 1 bakłażan, 1 puszka czerwonej fasoli, świeży koperek, suszony lubczyk, sól, pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, kasza jaglana, torty, tort, kasza, czerwona fasola, fasola czerwona, kotlety, kapustą, bezglutenowe, wegańskie, naleśniki, surówka, zupa, gulasz, czerwona kapusta, kotlet, fasola, kotlet z kaszy jaglanej, pancakes, naleśnik, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, kotlety ziemniaczane, naleśniki z warzywami, surówka ze świeżej kapusty, zupa warzywna, zupa serowa

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.