Domowe jagodzianki z lukrem

Domowe jagodzianki z lukrem

Domowe jagodzianki z lukrem

Przepis na : deser

  Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (+ mąka do podsypania stolnicy) 250 ml mleka 30 g drożdży  100 g cukru 2 żółtka 80 g miękkiego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 500 g jagód 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki ziemniaczanej Luk ier: 200 g cukru sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy do temperatury ok. 36°C. Drożdże ucieramy z cukrem, dodajemy podgrzane mleko, mieszamy.  Do rozrobionych drożdży dodajemy mąkę, żółtka, pokrojone mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.