Ajvar z papryki i bakłażana

Ajvar z papryki i bakłażana

Ajvar z papryki i bakłażana

  Składniki: 6-7 czerwonych papryk 1 średni bakłażan 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Papryki kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Bakłażana kroimy na pół. Warzywa układamy na blasze skórką do dołu, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut (skórka warzywa powinna być rumiana). Upieczone warzywa wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na 10-20 minut.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.