Malzenstwo doskonale...

Malzenstwo doskonale...

Malzenstwo doskonale...

... Wlasnie tak moge z czystym sumieniem powiedziec o tym polaczeniu smakow. Pomarancza z czekolada to w ostatnim czasie jedno z moich ulubionych zestawien wiec nie moglam sie powstrzymac by wlasnie taki byl tort z okazji naszej rocznicy slubu.W sumie to ten tort wymyslilam sobie na zupelnie inna okazje. Pomysl rodzil sie niemalze w bolach i ostatecznie z tamtego tortu nic mi nie wyszlo, bo mialam bliskie spotkanie ze skalpelem.Ale co sie odwlecze to nie uciecze i tak po prawie 3 miesiacach tort ten powraca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, pieczenie, krem, ciasto 3 bit, tort, torty, mak, dekoracje, cukier, biszkopt, jajko, kakao, cukier puder, słodkie, czekoladowa, lekka, ciasta z kremami, ser, ciastka kremówki, pomarańcze, mascarpone, ciasto z kremem, ciasto z masa, krem czekoladowy, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z bezami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 8 grudnia 2008 17:33:00

Jaki sliczny tort! Piękne połączenie smaków. Jestem pod wrażeniem! :))Wszystkiego najlepszego zyczę!:))

Anonymous, 8 grudnia 2008 22:42:00

Te dwie smietany kremówki maja byc po 500 ml?Wyglada bosko i mam zamair go zrobic:)

Karolka, 8 grudnia 2008 22:51:00

Kremowki byly po 250ml.Majana bardzo dziekuje za zyczenia. Jak zawsze ciesze sie, ze moje dzielo sie podoba :)pozdrawiam

Anonymous, 17 maja 2013 00:08:15

Jakiej średnicy tortownicę stosujesz do tego przepisu na biszkopt??

Karolka, 17 maja 2013 13:28:28

Tortownica ma 26 cm

Anonymous, 2 maja 2014 16:24:22

A biszkopt trzeba czymś nasaczyc?

Karolka, 2 maja 2014 18:11:23

W tym przepisie normalnie tego nie zrobiłam, ale można oczywiście ten biszkopt nasączyć. Może to być konfitura pomarańczowa lekko podgrzana by była luźniejsza. Można też użyć jakiegoś likieru pomarańczowego jeśli tort nie jest przeznaczony dla dzieci.Pozdrawiam i życzę powodzenia