MAKOWIEC ŚWIĄTECZNY

MAKOWIEC ŚWIĄTECZNY

MAKOWIEC ŚWIĄTECZNY

Składniki: 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 białko 1 szklanka cukru 1 margaryna 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka masy makowej polewa ciemna decorada do posypania Sposób przygotowania:  Wyrobić na gładką masę ciasto z mąki, żółtek, cukru, margaryny i proszku do pieczenia. Zrobić wałek i podzielić na 2 części. Każdą z nich zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Wyjąć z lodówki jedną część ciasta, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na prostokąt o długości ok. 30 cm i szerokośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.