Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek.

Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek.

Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek.

Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła  ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka   ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu do momentu aż cukier cały się rozpuści. Następnie zdejmujemy z ognia i schładzamy naszą masę cukrowo-jajeczną do temperatury około 30 C ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, krem, kakao, krem czekoladowy, czekoladowa, jajko, ciasto, cytryna, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, kruche ciasteczka, maliny, torty, tort, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, sposoby na jajko, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto cytrynowe, ciasto z malinami, czekoladowe ciasteczka , ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.