Kompot z rabarbaru i pomarańczy.

Kompot z rabarbaru i pomarańczy.

Kompot z rabarbaru i pomarańczy.

  D oskonale gasi pragnienie .  :)) Składniki : 6 l wody ( najlepiej źródlanej ) 70 dkg pokrojonego w kostkę rabarbaru 2 duże jabłka 2 duże pomarańcze 2 gwiazdki anyżu cukier Sposób wykonania :   R abarbar umyj, pokrój w kawałki o długości około 2 cm. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Pomarańcze obierz ze skórki, rozdziel na ćwiartki. Wodę wlej do dużego garnka, dodaj pozostałe składniki, dosłodź do smaku cukrem ( ja dałem około półtorej szklanki ). Garnek postaw na ogień, zago... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.