Koktajl owocowy na poprawę trawienia.

Koktajl owocowy na poprawę trawienia.

Koktajl owocowy na poprawę trawienia.

Składniki : 0,5 l jogurtu lub kefiru naturalnego 2 dojrzałe owoce mango 2 łyżki soku z limonki kawałek korzenia imbiru ( około 2 cm ) 2 łyżki naturalnego miodu listki świeżej mięty do dekoracji Sposób wykonania :  Mango obierz ze skórki, usuń pestki, pokrój na kawałki. Wsyp do miksera, dodaj starty na drobnej tarce imbir, oraz pozostałe składniki. Zmiksuj dokładnie wszystko razem. Podawaj schłodzony ( 10-12 C ) w wysokich szklankach. Udekoruj zielonymi listkami mięty.  Imbir ma działanie przeciwzap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.