Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe "Stefanka".

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe "Stefanka".

Składniki : 28 dkg margaryny 25 dkg cukru 25 dkg jaj 33 dkg mąki 1 dkg amoniaku 3 dkg kakao Sposób wykonania : Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając. Mąkę przesiewamy,mieszamy z amoniakiem i wsypujemy do utartej masy, krótko mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dodajemy kakao,mieszamy. Obydwa ciasta rozsmarować ( osobno ) na płaskich blaszkach wyścielonych papierem. Piec w nagrzanym piekarniku 190 C, aż ciasto nie będzie si...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, ciasto, mąka, kakao, pyszne ciasto, ciasto na niedziele, pieczenie, jajko, krem, ciasto z masa, ciasta z masa, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z kremem, ciasta z kremami, sposoby na jajko, puszyste ciasto

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.