Buraczki gotowane z majonezem do obiadu.

Buraczki gotowane z majonezem do obiadu.

Buraczki gotowane z majonezem do obiadu.

    Składniki : 4-5 średnich ugotowanych buraczków ćwikłowych 2-3 łyżki dobrego majonezu 2-3 łyżki śmietany sól pieprz czarny mielony 1 łyżka soku z z cytryny lub octu winnego Sposób wykonania :   B uraczki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie obieramy je ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez, śmietanę , świeżo wyciśnięty sok z cytryny lub ocet winny, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy łyżką . Odstawiamy w chłodne miejsce na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.