MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU

MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU

MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU

Składniki: 4 żółtka 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru migdałowego 600g serka  mascarpone 1 filiżanka mocnej kawy 1 kieliszek likieru kukułka (może być ajerkoniak) okrągłe biszkopty Sposób wykonania:  Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem migdałowym na puch.  Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy w kawie, by zbytnio nie nasiąkły i układamy je na dnie naczynia.  Na biszkopty nakładamy warstwę kremu, a n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.