JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

Przepis na : deser

 Składniki: 1 kg mąki tortowej 2 szkl. ciepłego mleka 2 jajka 50g świeżych drożdży 1 szkl. cukru kryształu 3/4 szkl. oleju szczypta soli   500g świeżych jagód  3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder Sposób przygotowania: Ciepłe mleko przelewamy do wysokiej miski, dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier i rozrabiamy do rozpuszczenia się cukru i drożdży. Następnie dosypujemy przesianą mąkę, szczyptę soli, wbijamy całe jajka i energicznie wyrabiamy ciasto. Pod koniec ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.