Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę

Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę

Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę

Jak już wiecie (w końcu piszę o tym nieustannie), rozpoczęłam praktyki w cukierni. Dzisiaj podpisałam kontrakt na dwa lata i sześć miesięcy (tyle trwa nauka); za ten czas (który pewnie zleci szybciej, niż bym sobie tego życzyła) zostanę profesjonalistą! Ogromnie jestem podekscytowana. W każdym razie, od ponad miesiąca, piekarnika zamieniła się w małą fabrykę najróżniejszych świątecznych ciasteczek. Są tradycyjne duńskie pebernødder ,   brunkager  i vaniljekranser, krojone ciasteczka z lukrecją, nugat... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

gin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, lukier , przepisy na święta, pieczenie, pierniczki, czekolada, świąteczne przepisy, ciasto, miód, piernik, jajko, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, orzechy, dekoracje, drożdżowe, pączki, do pracy, orzechy włoskie, boże narodzenie, biała czekolada, ciasteczka z czekolada, ciasto z orzechami, pierniczki z nadzieniem, lekkie ciasto, ciasteczka na święta, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.